Direktlänk till inlägg 7 december 2011

S o c k e r b e r o e n d e !

Av friskareochstarkare - 7 december 2011 22:26

Skulle ju sluta äta godis och sött på vardagar, men denna gång kommer det inte bli lätt kan jag säga... Idag på lunchen drack jag cola - utan att ens tänka på det just då. Märkte det först när jag hävt i mig typ halva glaset att min kropp behövde socker.


Nu ikväll när jag skulle kolla på tv så går jag till köket för att hitta något sött, har haft godis hemma i princip varje dag sedan jag flyttade in (ca en månad). Valde att äta en skumtomte bara för att det är godis - och jag tycker inte ens om skumtomtar!!


Jaja, att bli såhär medveten om det är väl bra antar jag.


Nu är frågan hur jag ska göra för att bli av med det:

Ska jag sluta med allt, hela tiden, direkt och tvinga kroppen (så har jag gjort förr, o det funkar) till ett nyttigt liv?


Ska jag trappa ner successivt, få äta lite sött typ varannan dag? Sen var tredje osv.?


Eller ska jag sluta helt på vardagar och tillåta mig sött på helgerna?


Hur ska jag göra till julhelgerna?


Anledningen till att jag inte vill äta godis och "skräp" är helt enkelt att jag vill att kroppen ska må bra - och det gör den inte av massa socker. En anledning är också att jag inte vill vara beroende av något men det är jag tyvärr nu.


Så vad är det bästa tipset?!



 
 
matilda

matilda

8 december 2011 00:20

Sockerberoende ska bli mindre om man äter magnesiumtabletter, jag har provat det och tycker det fungerar riktigt bra! Fast det gäller ju att äta dom hela tiden också för att det ska fungera.

En annan grej med den där colan, alla dricker ju cola! Jag gör nästan aldrig det. Bara julmust över jul eller om min pojkvän är gullig och öser upp ett glas. Men nej. Jag läste någonstans att det man för det mesta vill komma åt i colan är själva bubblorna, så prova drick bubbelvatten med smak på. Det är inte heller så bra för magen eftersom att magen svullnar upp av bubblorna. Men det är ju så med alla kolsyrade läsker. När du druckit loka/ramlösa/annat vatten ett tag kanske du kan dricka vanligt kranvatten med smak i bara. Eller ännu bättre, utan smak! Kroppen ska ju ha minst 8 glas vatten om dagen, och det ska man inte ersätta med cola!

Jag tycker du borde sluta äta godis helt på veckodagarna och om du verkligen måste ha godis är det på en helgdag! Men om du faller för frestelsen, då ska du straffa dig själv med en timmes träning per godisbit. Då blir det inte lika lockande längre, tro mig!
Kram Matilda!

http://matildaforslind.bloggplatsen.se

friskareochstarkare

8 december 2011 14:31

Jag brukade inte dricka cola eller annan läsk tidigare, drack endast vatten. Nu skriker kroppen efter cola typ, men måste ändra på det! Att straffa mej själv med träning är tyvärr ingen idé, då jag trivs och njuter av att vara på gymmet... =) Tack för tipsen!!

 
Cherries

Cherries

8 december 2011 01:59

Jag har också samma problem typ >.<
Men försöker äta naturgodis istället för vanligt godis c:

http://pinkcherries.bloggplatsen.se

 
Stamp-E

Stamp-E

8 december 2011 08:08

hej du med-kämpare... :D roligt att läsa att du valt att ta tag i ditt liv och det du upplever som problem...

jag har själv varit i gång nu i nästan ett år... mitt tricks har varit att behålla sockret på lördagar endast, ungefär som att vara barn igen.. :) .... det funkar om man är stenhård med det. INGA UNDANTAG WHAT SO EVER. då funkar det... plus att det blir inte så tråkigt, eftersom man behöver gott för själen och det sociala, och det är bra att veta att man aldrig behöver vänta längre än till lördagen med att äta gott. då blir det lättare att vara stark och tacka nej i situationer när det dyker upp frestande lockelser. kämpa på. du fixar detta. mvh Stamp-E

http://stamp-e.bloggagratis.se

friskareochstarkare

8 december 2011 14:34

Jag gjorde så innan, bara - absolut bara - godis på lördagar, och det funkade kanon. Nu är jag lite längre gången i mitt beroende så nu vet jag inte om jag klarar av att ens äta godis en gång i veckan. Vi får se! Det lutar åt ditt förslag, men vem vet... =)

 
Dina

Dina

8 december 2011 10:48

Alltså, jag vet ju inte om du äter godis för att du "bara" är sugen eller om det är så att du MÅSTE ha nåt sött, om det är det senare kanske du ska kolla ditt blodsocker? :-)

http://www.dinasblogg.bloggplatsen.se

friskareochstarkare

8 december 2011 14:33

Jag ska faktiskt göra lite tester imorgon, därav kolla blodsockret - så då får jag veta säkert. Nu är det så att min kropp verkligen skriker efter sötsaker... =(

 
sofie

sofie

8 december 2011 10:55

hej. om du vill bli av med sockerberoendet så tycker jag du ska sluta med exakt allt. för att lugna ner suget kan man äte grapefrukt, det både tar bort suget och sätter igång matsmältningen. kan oxå tipsa om att dricka kokosvatten på morgonen, där får du oxå bort sötsuget. =)

http://onlysofie.bloggplatsen.se

 
Jessica

Jessica

8 december 2011 11:26

Här är en till sockerberoende! Verkligen inte kul. Jag har varit skitduktig i perioder med att inte äta godis, men när jag väl börjar igen finns det ingen hejd på det hela. Helt sjukt.
Vi kanske borde peppa varandra :)

http://mammajess.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

elsatjejen

8 december 2011 14:07

hej hej! jag gillar också godis, men jag har bestämmt att jag inte ska äta mycket. du kan sätta stopp för det om du bara vill :)

 
Tilda

Tilda

8 december 2011 15:19

frukt!!

http://www.awzomeworld.bloggplatsen.se

 
norpangbg

norpangbg

8 december 2011 19:08

sätt igång ditt krig mot sockret efter jul i stället och unna dig saker o ting i livet...
Det tar 2-6 v och få balans på sockerberoendet..
Se på mig, jag är en riktig godisgris..=)

http://norpangbg.bloggplatsen.se

friskareochstarkare

8 december 2011 19:48

Haha, av din bild att döma ser du ju verkligen ut som en ett godismonster... =)

Är ju rätt bra idé, kanske är bäst att fixa allt efter jul och nyår. Blir annars så mycket jobbigare nu... ?! Unnar mig saker nu också, men dock inget sött. =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av friskareochstarkare - 30 mars 2012 19:59

Har träningsvärk för första gången på hur länge som helst, fick till ett riktigt grymt pass igår! Skönt som fan!   Tänkte ge mej på att jogga lite nån dag i helgen, antagligen söndag...   Resten av helgen är nästintill oplanerad, och kommer s...

Av friskareochstarkare - 21 mars 2012 20:20

Okej, jag mår inte så bra. Jag ger upp lite för varje dag som går...   Jag har hittat massa motton, och meningar som jag har skrivit ut. Dessa ska jag sätta upp där jag ser de varje dag för att muntra upp mej själv. Innan hade jag någon som peppa...

Av friskareochstarkare - 19 mars 2012 18:41

Gör scheman, för träning och kondition.   Gör listor, för mina mål och annat.   Letar recept, för kommande matsedlar.   Kan jag inte träna än, så kan jag iaf. planera min träning.   Måste försöka tagga till lite med livet. Ingen bryr ...

Av friskareochstarkare - 18 mars 2012 14:02

Summering av veckan:   Söndag-Måndag: Ont i halsen, huvudvärk. Tisdag-Torsdag: Ont överallt - influensaliknande Torsdag: Sprutan och senare förkylning Fredag-Nu: Förkyld som bara den... Nysningar och täppt!   Underbart!   Kan inte t...

Av friskareochstarkare - 16 mars 2012 09:28

Igår tog jag kortisonsprutan i höften - och den var INTE bekväm! Den gjorde inte så ont som jag trodde - jag trodde ju i princip att jag skulle dö... Men ont gjorde det, sjukt ont! Efteråt var jag helt bortdomnad, eftersom han la in bedövning i också...

Ovido - Quiz & Flashcards