Alla inlägg under december 2011

Av friskareochstarkare - 8 december 2011 19:49

Var på Body Balance tidigare idag och passet var.... bra...?! Inget speciellt, ingen drivande instruktör - allt var lite halvdant. Har haft betydligt bättre instruktörer på sådana pass. Jag ska gå på ett annat pass nästa vecka med annan instruktör sen får jag se hur jag gör efter det. Vilken av dagarna jag går på... För jag ska banne mej gå en dag i veckan. Smidig och rörlighet gäller nu!!


Första dagen idag utan att jag ätit något sött! Wohoo! Inget medvetet val dock, har bara blivit så. Och jo - jag vet att det är mängder av socker i till exempel ketchup, men nu menar jag godis, läsk, kakor osv.


Det bästa tipset hittills är nog att jag ska börja kampen mot mitt sockerberoende efter jul, nyår och andra storhelger. Efter det är det bara godis och onyttigheter på lördagar som gäller. Så både fredags och söndagsmys försvinner. Dock kommer jag att kunna köpslå med mej själv - om jag vill byta dag en helg eller så. Låter bra va?!


Nu ska jag äta lite kvällsmat och kolla på Du är vad du äter! =)

Av friskareochstarkare - 7 december 2011 22:26

Skulle ju sluta äta godis och sött på vardagar, men denna gång kommer det inte bli lätt kan jag säga... Idag på lunchen drack jag cola - utan att ens tänka på det just då. Märkte det först när jag hävt i mig typ halva glaset att min kropp behövde socker.


Nu ikväll när jag skulle kolla på tv så går jag till köket för att hitta något sött, har haft godis hemma i princip varje dag sedan jag flyttade in (ca en månad). Valde att äta en skumtomte bara för att det är godis - och jag tycker inte ens om skumtomtar!!


Jaja, att bli såhär medveten om det är väl bra antar jag.


Nu är frågan hur jag ska göra för att bli av med det:

Ska jag sluta med allt, hela tiden, direkt och tvinga kroppen (så har jag gjort förr, o det funkar) till ett nyttigt liv?


Ska jag trappa ner successivt, få äta lite sött typ varannan dag? Sen var tredje osv.?


Eller ska jag sluta helt på vardagar och tillåta mig sött på helgerna?


Hur ska jag göra till julhelgerna?


Anledningen till att jag inte vill äta godis och "skräp" är helt enkelt att jag vill att kroppen ska må bra - och det gör den inte av massa socker. En anledning är också att jag inte vill vara beroende av något men det är jag tyvärr nu.


Så vad är det bästa tipset?!



Av friskareochstarkare - 6 december 2011 18:07

Nu har det blivit som så att jag har blivit sjuk, så tränade inte igår som planerat. Varken idag eller imorgon kommer det bli någon träning.


Resterande av veckans träning ser ut som följande:

Torsdag: BodyBalance 60 min

Fredag: CX Worx 30 min

Söndag: Cykling/crosstrainer


Det mesta av min träning är beroende på hur min höft är, hur det känns för dagen. Jag tänker inte lägga in någon löpning, spinning eller powerwalks i mitt träningsprogram. Det finns fortfarande ingen diagnos, ingen vet varför jag får så ont i höften eller varför det knäpper. Jag går nu på akupunktur en gång i veckan, innan har jag gått två gånger. Jag hoppas på att gå en magnetröntgen då de kan se mer på en sådan än en "vanlig" röntgen.


Det blir oftast dagliga promenader, till skolan, till affären eller till gymmet, så lite klarar jag av att gå iallafall.


Jag tänkte göra veckoschema för både mat och träning  på söndagar, då vet jag hur kommande vecka ser ut på ett ungefär. Så gjorde jag innan, när jag tränade som mest och även hade koll på matintag och det funkar bra!


Imorgon ska jag handla klart de sista julklapparna, så då blir det lite promenad också - allt extra är bra. Återkommer på torsdag om hur BodyBalancen var. Jag gick regelbundet på det tidigare, men slutade av okänd anledning? Jag tyckte iallafall att det var jättebra och mådde bra efter de passen så jag ska ge det en chans till!


Ha en bra tisdagkväll! Glöm inte Tjuvarnas Jul....    

Av friskareochstarkare - 5 december 2011 21:02

Nu är det snart dags för nystart. Kommer lägga upp träningsschema veckovis, matsedel veckovis och skriva om allt som hör till en hälsosam livsstil. Kan ju säga att det inte kommer vara så jättenoga under julen, med tanke på allt gott som finns då... =) Huvudsaken är att jag kommer sätta fart med träningen igen, och komma igång på allvar.


Jag försöker komma överens med tanken om att jag kanske aldrig mer kommer kunna att springa längre sträckor, eller ens gå längre promenader - men jag har inte övergett tanken än. Mina akupunkturtider är snart slut för problem med höften, efter det vet jag inte vad som kommer att hända. Min sjukgymnast rekommenderar en kortisonspruta in i höften, men jag har blivit avrådd av många för att det är något man ofta får fortsätta med under flera år? Någon som har erfarenheter av det?


Mål:

- Må bra!! Göra det JAG tycker är roligt och blir glad av. Umgås med människor som för positiv energi med sig. 

- Bort med ALLA energitjuvar.

- Sluta äta godis på vardagar.

- Gå på BodyBalance en gång i veckan.

                 - bli smidigare och rörligare

- Stärka rygg och mage

- Tighta till kroppen


En början - mer kommer.


Av friskareochstarkare - 2 december 2011 11:36

Har nu fått internet hem - vilken lycka!   Så nu kan jag äntligen fortsätta blogga, skriva ner vad jag äter och hur det går med träningen. Inte för allas andras skull -utan för min egen. Tänkte skriva mer ingående senare, senast söndag om hur jag ska göra och hur jag tänker med allt.


Nu är min uppsats i fokus, den måste lämnas in senast 17.00 idag och jag är INTE klar. Men nu så. Stenhård fokus en timma, sen lunch klockan 13. Sedan ska det skrivas tills den är klar...



Återkommer i helgen!

Ovido - Quiz & Flashcards