Alla inlägg under januari 2011

Av friskareochstarkare - 18 januari 2011 09:05

Den 5 januari mätte jag mej på olika ställen på kroppen, vilket jag tycker är det bästa sättet att se förändring på. Egentligen ska jag mäta mej varje månad, alltså har jag egentligen drygt två veckor kvar... Men idag fuskade jag - och det med bra resultat!   Inte många centimeter på alla ställen men allt räknas! Jag blir glad och nöjd över mig själv när man verkligen ser resultat! Wohooo!!


Fast, jag tänker inte lägga upp några resultat än - det är ju trots allt nån vecka kvar tills jag ska mäta mej...   



Jag kommer iallafall vara glad heeela dagen idag!

Av friskareochstarkare - 17 januari 2011 11:11

Igår var det Body Balance som gällde, lika skönt som vanligt. Har faktiskt märkt att jag blivit lite smidigare på vissa delar. Kanske inte bara har med Body Balance att gör utan att jag faktiskt stretchar bättre nu...


Igår efter säsongspremiären av Solsidan (som jag nog var ensam i Sverige om att se) så testade jag på att göra Kesopannkaka. Ett recept som jag fått (tagit) av Elina. De blev sjukt goda!! Lätt att det är min nya favoritkvällsmat. Mättande, kolhydratfattiga och proteinrika. De var så goda och framförallt nyttiga så här kommer receptet - direkt taget från Elina...   


KESOPANNKAKA 8-10 st

1 liten burk keso
100 g rökt skinka (skuren i små bitar)
2 st ägg
2 tsk senap
2-3 msk mjöl
½ finhackad rödlök
basilika
salt
svartpeppar


   Så här såg de ut ostekta....


   O så här fina blev de när de var klara!


Ett tips är att inte ha för hög värme när de steks, utan ha lägre/medel temp och stek längre. De första blev inte alls fina, och det var rätt svårt att vända dem. Men efter ja sänkt värmen och låtit de ligga ett bra tag på varje sida blev det jättebra! Vi trodde inte att det skulle räcka men de var verkligen mättande!

Tack Elina för receptet!! 

 

Jag o Fredde tänkte börja med veckomatsedel för att se om det passar oss. Innan har vi alltid storhandlat och sen ätit vad som passade oss för dagen. Nu ska vi veckohandla - helt nytt för oss. Ikväll är det stekt fläsk med löksås som står på menyn...Givetvis med en fräsch och nyttig sallad till!


Nu ska jag käka lunch. Färsk pasta med tacoköttfärssås till...

 

Av friskareochstarkare - 16 januari 2011 09:57

Ja, träningsvärk blev det efter fredagens träning och den sitter kvar än! Har lite småont i nästan hela kroppen - vilket är så skönt! Härlig känsla att ha träningsvärk i magen, dock händer  det inte så ofta, vet inte hur jag ska få till det där... Några tips på bra magövningar?


Gårdagens träning bestod av 2,5 km löpning och 10 minuter intervall på crosstrainern. Jag kör en minut lagom+ tempo, en minut allt jag kan och fortsätter så.... Därför är 10 minuter lagom. Jag blir rejält trött av det! Träffade på Jeka, och vi satte oss i varsin massagestol och drack varsin proteindrink. Jag testade en med smak av ananas och äpple vilket var jättegott!! Den ska jag köpa nästa gång jag behöver köpa hem!!


Tentan kan ha gått hur som helst. Vet inte alls... Min lärare sa till mig för några veckor sen vad jag skulle plugga på, och om jag bara kunde det som hon sa skulle jag klara tentan. Men... Igår när tentan var så fanns det massa andra frågor som jag inte alls hade en aning om. Ca tio av frågorna va okända för mej, så jag hoppas verkligen det går vägen ändå!


Igår unnade jag mej en kebabrulle på kvällen, vilket var riktigt gott! Det blev även ett glas vin, lite popcorn och några av mina favoritgodisar. Men som sagt - lördagar är min s.k ätardag så det är helt okej... Anser att om man får äta någongång ibland och då inte överäter så är det helt okej.


Ikväll är det BodyBalance igen som gäller. Får se hur det går med min träningsvärk... Om jag kommer va stelare än vanligt.    



Nu ska jag väcka min sambo med lite frukost på sängen... Så snäll är jag!

Av friskareochstarkare - 14 januari 2011 12:49

Idag har jag varit på gymmet och kört styrketräning - hela kroppen. Riktigt skönt att få en ordentlig genomkörare. Kommer antagligen kännas rätt bra imorgon...   


Har precis ätit lunch och eftersom jag får panik på att vi alltid äter samma sak så testade jag idag något nytt. Det blev Pasta med kantarell och philadelphiasås från aftonbladets viktklubb

Bild tagen från aftonbladet.se

Recept för 4 personer.

280 gram pasta

5 dl kantareller

0.5 st chili

1 msk margarin, gärna flytande

salt och peppar

100 gram philadelphia original

1.5 dl mellanmjölk

80 gram färsk spenat

Koka pastan. Om kantarellerna är stora, dela dem en gång. Stek kantareller och chili i margarin, salta och peppra.

Blanda och koka philadelphiaost, mjölk, salt och peppar i en kastrull. Rör ner kantareller och spenat.

Servera såsen med kokt pasta.


Helt okej, men antagligen inte något jag kommer att göra igen. Jag trodde chilin skulle ge mer smak men det var rätt dåligt med det, så mycket krydda fick det bli. Samt att det blev en "sträv" smak av osten... Konstigt förklarat men det var iallafall så.   


Nu ska jag åter bege mig till mina böcker och häften så att jag äntligen klarar provet imorgon!


Önska mej lycka till!

  

Av friskareochstarkare - 13 januari 2011 21:27

Har nyss varit och sett förhandsvisningen av Love & other drugs - och den var verkligen bra. Mycket sevärd! Se den imorgon när den har premiär...   


Har för övrigt sett två filmer nyligen som jag kan rekommendera som typiska gulliga tjejfilmer - Letters to Juliet, och Valentine´s Day.


Träning denna vecka = SKIT (1 gång)

Kost denna vecka = SKIT

Vardagsmotion denna vecka = KNAPPT GODKÄNT


Jaha.. Har inte så mycket mer spännande att skriva idag tyvärr. Imorgon ska jag dock träna rejält, plugga som ett svin och laga ny god mat... =)


Det kan bara bli bättre!  





Av friskareochstarkare - 12 januari 2011 09:21

Har problem med att komma på nya, nyttiga och goda middagar. Vi kör ofta fast i samma gamla vanliga maträtter så nu skulle jag vilja ha massa bra tips!


Kvällsmaten är även den ett stort problem, där kommer jag inte ens på bra saker att äta... Undviker kolhydrater så mycket det går de två sista måltiderna per dag (om jag inte tränat sent) och försöker få in så mycket protein som möjligt. Tips? Omelett är ju sjukt bra, men tyvärr har jag förätit mig på det, så det går inte ens ner...


Äter sex mål om dagen, sträver alltid efter protein och grönt till varje mål. Beroende på när jag tränar så behöver jag ladda upp med kolhydrater.

Inga kolhydrater = inegn träning. Så funkar min kropp...


En typisk dag kan vara:

07.00 Havregrynsgröt, äppelmos, mjölk, ägg, vitaminer, omega3,

09.30 Grov macka ost, sallad, paprika, te

12.00 Pasta o köttfärssås, sallad

14.30 Risifrutti och banan eller en proteinshake

17.30 Kycklinggryta m. ris, sallad

20.00 Smoothie gjord på yoghurt, banan, proteinpulver, olika bär


När jag tränar beror på hur jag går i skolan, vilket är olika från dag till dag.


Men som sagt, hjälp med kvällsmål och olika middagar uppskattas!!


TACK!

Av friskareochstarkare - 11 januari 2011 14:30

Idag känner jag mej verkligen inte på topp, inte alls pigg på att träna - skulle faktiskt helst av allt ligga i soffan o glo hela dagen... =(


Jag har några uppsatser som jag håller på att läsa, ska opponera på en av dem på torsdag och det gäller ju att vara väl förberedd! Så det är detta jag har sysslat med i princip hela dagen... Inte alls det roligaste jag har gjort. O på lördag har jag en omtenta i natur som jag MÅSTE fixa, absolut måste! Så därför känner jag att det kanske är bättre att jag verkligen är hemma och pluggar idag...


Men jag kanske pallrar mig ner till gymmet senare när hockeyn är, då det förhoppningsvis inte är så mycket folk där. O då kanske jag har kommit en bra bit på opponeringen. Någon som har nåt bra tips till det? Har aldrig gjort detta innan. Är på B-nivå...


Träningen igår gick sådär... Skulle ju springa, men min rygg satte stopp för det (jag har en otroligt dålig och svag rygg). Ibland får jag jätteont, o då funkar det inte att springa...   Sprang i tio minuter, sedan fick det bli crosstrainern i 25 min istället. Hoppas jag känner mig bättre senare så kommer jag iväg till gymmet och isåfall ska jag springa!


Jaja, nu har jag gnällt nog för idag... Ha ha!


Tillbaka till skolgrejerna...

Av friskareochstarkare - 10 januari 2011 09:25

Skriver i väntan på att frukosten ska bli klar. Idag - som alla andra dagar - blir det två kokta ägg, havregrynsgröt med lite äppelmos och mjölk. Lite vitaminer i form av brus och tabletter slänger jag alltid i mig också.


Ja, första veckan klar, och vi går in på nästa... Är överlag nöjd med veckan, dock tråkigt att jag fick kräksjukan men det kan jag inte göra så mycket åt.


V.1

Måndag: BodyAttack Sjuk!

Tisdag: Löpning 3 km följt av BodyBalance Sjuk!

Onsdag: P.T + tanitavägning. Fokus på mage, rygg, biceps  Hela kroppen! KLAR!

Torsdag: Spinning 45 min  Löpning 3,5 km - bättre tid! KLAR!

Fredag: Styrketräning hela kroppen KLAR!

Lördag: Spinning 45 min KLAR!

Söndag: Löpning 3 km bättre tid, BodyBalance KLAR!


Denna vecka ser ut så här:

V.2

Måndag: Löpning 4 km

Tisdag: Crosstrainer 40 min

Onsdag: Styrka hela kroppen

Torsdag: BodyCombat

Fredag: Löpning 4 km

Lördag: Vilodag

Söndag: Body Balance


Hoppas att detta funkar, men det borde inte vara några problem... Nu ska jag äta min frukost, sen ska jag till skolan och skriva ut papper till opponeringen på torsdag. Sen blir det gymmet nästa och sen ska jag hem till Jeka och passa hennes unge medans hon tränar.  



Nu kör vi!


Ovido - Quiz & Flashcards